Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ICT-expert opgeroepen in EBS-fraudezaak

ICT-deskundige wordt gehoord in EBS-fraudezaak

29/04/2018 08:08 - Cheflin Paulus

ICT-deskundige wordt gehoord in EBS-fraudezaak

 

PARAMARIBO - De rechtszaak tegen twee ex-directieleden van de EBS en een ondernemer in een fraudezaak bij de EBS, lijkt nog lang te zullen duren. Er zal op de volgende rechtszitting een ICT-deskundige gehoord worden. Dit zegt advocaat Murwin Dubois over de zaak tegen verdachte Willy Duiker.

De andere twee verdachten zijn Duikers toenmalige collega, directielid Kenneth Vaseur, en de ondernemer Dick van Kanten. Het drietal heeft in 2015 enkele weken vastgezeten. Nadat het was vrijgelaten in afwachting van het verdere verloop van de zaak, nam Van Kanten de benen naar het buitenland.

Het verhoor van de deskundige moet vermoedelijk om opheldering brengen in de verklaring van getuige Giovanny Ridley van de afdeling Procurement. Hij had op de vorige zitting gezegd dat hij een e-mail, die was gestuurd naar Duiker, kan overleggen over een betalingskwestie. Duiker zegt dat hij de e-mail kent, maar dat hij nooit erop heeft gereageerd, omdat hij niet wist van wie die afkomstig was.

Volgens Dubois is niet gebleken dat zijn cliënt strafbare handelingen heeft gepleegd in die periode, die als bewijs zouden kunnen dienen om de beschuldigingen te ondersteunen. Hij hoopt dat de ICT-deskundige helderheid zal brengen in de kwestie.

Advocaat Raoul Lobo had eerder gezegd dat twee getuigen die tijdens het gerechtelijk vooronderzoek gehoord zijn, niets hebben bijgedragen aan de bewijsvoering. De verdachten in deze zaak zijn in 2015 op vrije voeten gesteld. De krant berichtte eerder dat deze zaak verstrekkende financiële gevolgen kan hebben voor Dick van Kanten, directeur van Greenland NV, het bedrijf waarmee de EBS zaken deed.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina