Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • IDB financiert landbouwtelling 2020

IDB financiert landbouwtelling 2020

30/04/2018 18:24 - Van onze redactie

Een delegatie van de Inter-American Development Bank heeft tal van agrarische projecten besproken met minister Lekhram Soerdjan en staf. Er is onder andere gesproken over de rehabilitatie van enkele waterschappen in het district Nickerie.

Een delegatie van de Inter-American Development Bank heeft tal van agrarische projecten besproken met minister Lekhram Soerdjan en staf. Er is onder andere gesproken over de rehabilitatie van enkele waterschappen in het district Nickerie. Foto: NII  

PARAMARIBO - De Inter-American Development Bank (IDB) gaat de landbouwtelling van 2020 en twee steekproefonderzoeken financieren. Dit kwam naar voren tijdens het bezoek van een IDB-delegatie aan minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), meldt het NII maandag.

Tijdens deze ontmoeting zijn er eveneens gesprekken gevoerd over de voorbereiding van nieuwe investeringen in de infrastructuur en de kwaliteit van agrarische statistieken. In het project over de investering in de infrastructuur is opgenomen de rehabilitatie van zes  waterschappen in Nickerie, onder andere de Clara Polder, Wasima, Paradise en Longmay en Nanni en Brutopolder.

Na de rehabilitatie zal het beheer en onderhoud van de waterschappen worden overgedragen aan de waterschapsbesturen. Met dit project wordt getracht de waterhuishouding in die gebieden efficiënter en effectiever te beheren. De uitvoering van dit project zal voor de agrarische sector, in het bijzonder de rijstsector, een grote ondersteuning betekenen, aldus het NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina