Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drones met drugs onderschept

Drones met drugs onderschept boven gevangenis Curaçao

01/05/2018 18:13

Drones met drugs onderschept boven gevangenis Curaçao

 

WILLEMSTAD - Bewakers van het Centrum voor Detentie en Correctie (de SDKK-gevangenis) op Curaçao hebben afgelopen weekend twee drones uit de lucht gehaald. Die vlogen tijdens het luchten van de gevangenen boven het terrein en dropten drugs en telefoons.

Dat zegt directeur Urny Florán. Hoe de drones zijn onderschept, wil hij niet zeggen. "Maar het ging razendsnel. Een van de drones had vijf telefoons bij zich, de andere drugs." Bij een celvisitatie, die volgde op de onderschepping van de drones, vonden bewaarders 27 mobiele telefoons, grote hoeveelheden drugs, drie schroevendraaiers en een nijptang.

Het is volgens de directeur eenvoudig om drones te besturen vanuit een woning in de naastgelegen wijk Koraalspecht. Dat gebeurde voorheen alleen 's nachts. "Eerst gebeurde dat 's nachts, maar nu gewoon overdag. Het is ons nog niet gelukt om de drone-piloten aan te houden."

De gevangenis is in overleg met het ministerie van Justitie in Willemstad om maatregelen te nemen. Dat zouden bijvoorbeeld frequentie-jammers kunnen zijn, die de besturing van een drone kunnen ontregelen. Florán wil niet ingaan op die specifieke suggestie. In de SDKK-gevangenis, zoals de voormalige Koraalspecht-gevangenis nu heet, zitten 425 gevangenen. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina