Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners Commewijne krijgen grondpapieren

Bewoners rechteroever Commewijnerivier krijgen grondpapieren

03/05/2018 16:47 - Gilliamo Orban

Roline Samsoedien, minister van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer.

Roline Samsoedien, minister van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer. Foto: gov.sr  

PARAMARIBO - Bewoners van de plantages, zoals die van Kronenburg, aan de rechteroever van de Commewijnerivier zulllen vrijdag in aanmerking komen voor grondbeschikkingen. Dat zei Roline Samsoedien, minister van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer , woensdag te Frederiksdorp tijdens de ondertekening van de rehabilitatie van het pad,dat door de plantages loopt.

Bas Spek van Bakkie/Warappakreek-ressort had eerder aangehaald dat bewoners grondaanvragen hadden ingediend en al een tijdje wachten op hun grondpapieren. De minister zei daarop dat vrijdag grondbeschikkingen worden uitgereikt te Tamanredjo en dat ook bewoners aan  de rechteroever van de rivier  hiervoor in aanmerking zijn gekomen. "Mensen uit verschillende plekken van het district zullen hun beschikkingen krijgen", verduidelijkt ze tegen de Ware Tijd. Ze weet niet excat om hoeveel personen het gaat. 

"De mensen wonen al generaties op de gronden, maar hebben hiervoor geen papieren. Het zou niet goed zijn als ik als witte man een beschikking krijg, terwijl de mensen daar al jaren verblijven", onderbouwt Spek de mobilisatie van de grondaanvragen.

Soeroedjwatie Jagernath, bewoner van Johanna Margaretha, heeft al jaren terug een aanvraag ingediend. Zij is echter niet opgeroepen om vrijdag aanwezig te zijn te Tamanredjo bij de uitreiking van grondbeschikkingen. "Ik hoop echt dat ik spoedig hiervoor in aanmerking kom, want ik woon al jaren op dat stuk terrein, maar ik heb geen beschikking", jammert ze.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina