Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik heb twee dagen gezwommen’

‘Ik heb twee dagen gezwommen’

04/05/2018 08:07 - Gilliamo Orban

Cherwin Lovell

Cherwin Lovell Foto: dWT  

PARAMARIBO - “Ik heb twee dagen moeten zwemmen om land te bereiken en had bijna de hoop opgegeven. Ik weet echt niet waar de andere mannen zijn.” Woorden van Cherwin Lovell, één van de zestien vissers die sinds vrijdag waren vermist, na een overval op vier vissersboten. Hij is sinds donderdag terecht.

De 42-jarige man lijkt in redelijk goede conditie. Hij heeft kapverwondingen opgelopen aan beide armen en aan zijn linkerbeen. "De rovers waren genadeloos en hebben ons gekapt", zegt hij. De bemanning werd zaterdagochtend omstreeks vier uur opgeschrikt door gemaskerde mannen. "Komen jullie op het dek, commandeerden ze ons en er werd een schot gelost. Toen we op het dek waren, begonnen ze ons te kappen", haalt Lovell zich de nare momenten voor de geest. Vervolgens moesten ze hun visbuit overladen in de boot van de rovers.

"Toen we klaar waren, begonnen ze ons weer te kappen. In mij ging toen om dat ze ons zouden vermoorden. Ik sprong overboord en de rovers wilden mij achterna, maar toen sprong een andere visser ook in het water en de rovers gingen toen achter hem aan. Ik heb zo snel mogelijk gezwommen en weet niet wat er met de andere mannen is gebeurd." Op de boot waren vijf bemanningsleden. Lovell zegt dat hij twee dagen heeft moeten zwemmen om aan land te komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina