Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie arresteert groot aantal verdachten piraterij

Politie arresteert groot aantal verdachten piraterij

07/05/2018 03:32 - Ivan Cairo

Politie arresteert groot aantal verdachte piraten

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Eenheden van het Korps Politie Suriname hebben zaterdag en zondag bij simultane razzia’s op verschillende adressen meer dan 25 verdachten aangehouden in verband met het onderzoek naar de recente gewapende berovingen voor de Surinaamse kust. De invallen zijn onder andere gepleegd op locaties aan de Anton Dragtenweg waar Guyanese vissers zich ophouden.

De redactie verneemt dat onder de gearresteerden ook mannen zijn, die overlevenden van het bloedbad hebben aangewezen als de daders. "Mannen als 'Sinbad', 'Dick' en anderen die waren genoemd, zijn opgespoord en aangehouden", zegt een bron in kringen rond justitie. Onder de verdachten is ook de zoon van de eind maart doodgeschoten boothouder Somnauth Manohar.

Bij de justitiële autoriteiten kwam informatie binnen dat de recente aanvallen op zee vermoedelijk onderdeel van een vergeldingsactie zijn. Het Openbaar Ministerie heeft een contactverbod uitgevaardigd waardoor de aangehouden mannen geen contact hebben met de buitenwereld of hun advocaten. Dat is gedaan omdat het onderzoek nog in een prille fase is en om eventuele bewijsvertroebeling te voorkomen. De beperking kan wettelijk maximaal veertien dagen duren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina