Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weinig bekend over slachtoffers zeeslachting

Weinig bekend over slachtoffers zeeslachting

07/05/2018 17:59 - Eliézer Pross

V.l.n.r.: De Surinaamse ministers Lekhram Soerdjan, Ronni Benschop, Stuart Getrouw en hun Guyanese collega Khemraj Ramjattan gaven maandag een persconferentie.

V.l.n.r.: De Surinaamse ministers Lekhram Soerdjan, Ronni Benschop, Stuart Getrouw en hun Guyanese collega Khemraj Ramjattan gaven maandag een persconferentie. Foto: Eliézer Pross  

PARAMARIBO - De autoriteiten kunnen nog niet veel zeggen over de identiteit van de vissers die eind april slachtoffer zijn geworden van de brute aanval op zee. “Wij weten niet eens zeker of het inderdaad om twintig slachtoffers gaat. Er is gerapporteerd dat een boot normaliter vijf bemanningsleden telt. Maar het is nog niet zeker dat het daadwerkelijk om twintig mensen gaat die aan boord de vier boten waren die zijn aangevallen”, laat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie weten.

Hij sprak maandagmiddag tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn collega's Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ronni Benschop van Defensie en de Guyanese minister Khemraj Ramjattan van Openbare Veiligheid. Het is nog niet gelukt om de drie lijken die geborgen zijn te identificeren. "Dat deel van het onderzoek wordt geleid door het Openbaar Ministerie en zij zullen te zijner tijd een oproep doen wanneer ze zover zijn om de identiteit van de mensen vast te leggen", zei de bewindsman verder.

Over de aanleiding van de slachting konden de ministers weinig zeggen. Zij roepen de samenleving op om erop te vertrouwen dat de autoriteiten alles in het werk stellen om klaarheid te brengen in de zaak. In Suriname zijn tot nu toe dertig verdachten aangehouden en het onderzoek gaat door. Ramjattan zegt dat hij en Guyanese experts onder meer in Suriname zijn om informatie over de verdachten uit te wisselen. Guyana heeft ook alle vormen van steun aan Suriname toegezegd indien er erom wordt gevraagd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina