Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Curaçao garandeert brandstof

Curaçao garandeert brandstof

13/05/2018 20:13

De Isla-raffinaderij in de haven van Willemstad, Curaçao

De Isla-raffinaderij in de haven van Willemstad, Curaçao Foto: Curaçao.com  

WILLEMSTAD - De regering van Curaçao garandeert dat er voldoende brandstof zal zijn op het eiland. Daarmee reageert ze op de recente beslaglegging op bezittingen van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA op Curaçao, Bonaire en Sint-Eustatius en op bezittingen van bedrijven die zakendoen met PdVSA.

Het Amerikaanse bedrijf ConocoPhillips legt beslag op de bezettingen omdat het 2 miljard US dollar wil terugkrijgen van PDVSA vanwege een gedwongen nationalisatie in 2007. PDVSA besloot daarop een paar dagen geleden geen olie meer te sturen naar de raffinaderij op het eiland. Dit zorgde voor commotie.

De regering zegt dat het land voorbereid is op problemen met de aanlevering van brandstoffen. Er is een reservevoorraad en er zijn afspraken over noodleveranties met andere internationale bedrijven. De overheid garandeert de beschikbaarheid van onder meer benzine, diesel, gas en kerosine, zo zei minister-president Eugene Rhuggenaath. Er wordt ook brandstof aan Bonaire geleverd, zo stelde energiebedrijf Curoil. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina