Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suresur krijgt steun voor strijd tegen plastic

Suresur voelt zich gesteund in strijd tegen plastic

14/05/2018 05:27 - Merredith Bruce

Suresur voelt zich gesteund in strijd tegen plastic

 

PARAMARIBO - De stichting Support Recycling Suriname (Suresur) voelt zich gesteund door het aantal personen dat positief staat tegenover een verbod op het gebruik van plastic zakjes en tasjes. Ze heeft een maand lang via haar Facebook-pagina een enquête gehouden, om de mening hierover te peilen. Van de ruim elfhonderd respondenten vinden 751 (67,7 procent) dat de plastic zakjes ‘liever vandaag dan morgen’ afgeschaft mogen worden. Slechts tien personen, nog geen procent, zijn het hiermee niet eens, omdat ze de zakjes ‘erg handig’ vinden.

428 personen (38,6 procent) hebben graag dat de plastic zakjes worden afgeschaft, maar verlangen wel een goed alternatief. "Het antwoord is meer dan duidelijk", stelt Suresur-voorzitter Jeroen Cornelisse desgevraagd. Natuurlijk is het nog maar de vraag of elfhonderd Facebook-gebruikers representatief zijn voor een bevolking van een half miljoen, maar de stichting benadrukt dat het voornaamste doel van de enquête was om een discussie op gang te brengen over het gebruik van plastic zakken in supermarkten.

Cornelisse vindt dat de cijfers uit de poll een vrij duidelijk beeld geven; de meerderheid is het eens met een verbod. Er zijn volgens de Suresur-vertegenwoordiger voldoende alternatieven beschikbaar zoals een meer duurzame plastic tas "of gewoon een terugkeer naar de ouderwetse markttas stimuleren". Met de cijfermatige onderbouwing van de uitslag van de enquête in de hand, weet de organisatie zich gesteund door een 'behoorlijk deel' van de bevolking, en zal zij gaan pleiten voor een verbod op de verstrekking van plastic zakjes en tasjes per 1 januari 2019.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina