Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie aangehouden in drugszaak luchthaven

Drie verdachten aangehouden in drugszaak luchthaven

15/05/2018 20:52 - Cheflin Paulus

Drie verdachten aangehouden in drugszaak luchthaven

 

PARAMARIBO - Er zijn drie verdachten in verzekering gesteld in de zaak waarbij in april is geprobeerd om 63 kilogram cocaïne via de Johan Adolf Pengel Luchthaven naar Nederland te smokkelen. Er zaten al twee mannen vast en de derde verdachte, Humphrey K., heeft zich woensdag aangemeld. Dat bevestigt Humphrey Naarden, hoofd van de Narcotica Brigade.

Het Bestrijding Internationale Drugssmokkel-team heeft de 55 pakken drugs aangetroffen in de dubbele bodem van een bagagecontainer van een KLM-toestel. Naarden zegt dat de verdachten hand- en spandiensten hebben verleend aan een onbekend gebleven drugssmokkelaar. "Ze wilden de drugs helpen smokkelen, maar het is niet gelukt want wij hebben de kennis in huis om mensen die bezig zijn met drugssmokkel te identificeren."

De politiefunctionaris zegt dat luchthavenpersoneel al jaren het risico neemt om drugssmokkelaars te helpen drugs te verstoppen in bagage. Of er sprake is van een dalende of stijgende trend kan hij niet zeggen. "Mensen proberen het al vrij lang. Het is de afgelopen tijd gewoon minder ter sprake gekomen. Maar het gebeurt nog steeds. Vroeger konden wij de groep smokkelaars en helpers misschien niet direct zichtbaar maken, maar nu letten wij op alle handelingen waardoor niets verborgen blijft."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina