Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie boekt vorderingen zeeroofonderzoek

Politie boekt vorderingen zeeroofonderzoek

15/05/2018 09:04 - Ivan Cairo

Politie boekt vorderingen zeeroofonderzoek

 

PARAMARIBO - De politie boekt vorderingen bij het onderzoek naar het drama op zee. Dat kwam vrijdag naar voren tijdens een ontmoeting tussen vissers en de ministers van Justitie en Politie en Defensie. Een politie-inspecteur zei daarbij dat veel informatie circuleert maar dat officieel van de vissers zelf weinig informatie wordt verkregen.

Hij riep hen op formeel verklaringen bij de afdeling Kapitale Delicten te gaan afleggen zodat de politie gerichter deze zaak kan onderzoeken. "Deze zaak willen we tot de bodem onderzoeken, maar we zijn afhankelijk van jullie", zei de politieofficier. Detailzaken kon hij niet prijsgeven, wel de garantie "dat we goed zitten met het onderzoek."

Intussen is in Guyana vrijdag opnieuw een verdachte aangehouden in verband met de gewapende overvallen op 28 april en 2 mei voor de Surinaamse kust. Het gaat om Ron Drepaul, een 37-jarige vissersbootkapitein die in dienst zou zijn van een andere verdachte, Nakool Manohar. De Cristina-1 SK 1221, de boot van de man die is aangehouden, heeft zijn basis in Number 43 Village in Berbice, Guyana en voldoet aan de beschrijving die door overlevenden van de overvallen aan de politie was doorgegeven.

Vrijdag werd in Guyana de verdachte Nakool Manohar, een booteigenaar, in staat van beschuldiging gesteld voor twee gevallen van zeeroof. Deze verdachte wordt 30 mei weer bij de rechter voorgeleid. Hij zou betrokken zijn geweest bij een zeeroof in 2015 en een andere zeeroof in 2016. De man was in eerste instantie aangehouden op verdenking dat hij de opdrachtgever is van de recente overvallen.

De brute overvallen zouden een vergelding zijn van de dood van zijn broer, Somnath Manohar, eveneens een visser. Somnath werd op 30 maart doodgeschoten voor zijn huis te Munder. Naar verluidt zou na deze moord vijftigduizend US dollar op tafel zijn gelegd om een vergeldingsactie uit te voeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina