Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nog geen nieuwe jeugdambassadeurs

Zittingstermijn jeugdambassadeurs verstreken

15/05/2018 10:27 - Merredith Bruce

Eugenio Bruce (l) en Samaidy Akima zijn in december 2015 beëdigd tot Caricom-jeugdambassadeurs, voor een termijn van twee jaar.

Eugenio Bruce (l) en Samaidy Akima zijn in december 2015 beëdigd tot Caricom-jeugdambassadeurs, voor een termijn van twee jaar. Foto: FB CYAP Suriname  

PARAMARIBO - Bijna drie maanden nadat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken bekendmaakte dat het voorbereidingen treft voor de verkiezingen voor nieuwe jeugdambassadeurs, laten deze nog op zich wachten. Het gaat om Caricom-jeugdambassadeurs, jeugdambassadeurs voor United Nations Development Goals en Sport-jeugdambassadeurs. Het laatste is pas geïntroduceerd door ex-minister Joan Dogojo.

Op dit moment zijn Eugenio Bruce en Samaidy Akima de Caricom-jeugdambassadeurs. Ze zijn op 17 oktober 2015 gekozen en in december van dat jaar beëdigd. Het tweetal is voor twee jaar gekozen, maar zit intussen al bijna tweeënhalf jaar aan. De Milleniumdoelen-jeugdambassadeurs zijn Walter Bouterse en Berryl Manhoef. Die zijn op 11 april 2015 eveneens voor twee jaar gekozen en zitten nu al drie jaar aan.

De verkiezingen voor nieuwe ambassadeurs waren, naar de Ware Tijd verneemt, voor medio april gepland. De vertraging heeft naar verluidt enigszins te maken met de wisseling van ministers, wat ook bij dit departement het geval is geweest. Dogojo heeft begin april de scepter overgedragen aan haar opvolger Lalinie Gopal. De krant verneemt van andere bronnen dat de vertraging vooral te maken heeft met financiën voor het organiseren van de verkiezingen.

Het ministerie had in februari bekendgemaakt dat er voorbereidingen getroffen worden voor de verkiezingen. Er werden toen sollicitatiegesprekken voorbereid. Daarna zouden de kandidaten kennismaken met de jeugdparlementariërs waarna de verkiezingen zouden volgen. De jeugdambassadeurs worden door leden van het jeugdparlement gekozen.

Er hebben zich 25 jongeren opgegeven, van wie acht voor de functie van Caricom-jeugdambassadeur, zeven voor de functie van sportambassadeur en tien voor de duurzame ontwikkelingsdoelen. De groep had in december 2017 gesolliciteerd naar één van de functies. De verkiezingen voor jeugdambassadeurs (een man en een vrouw) zijn om de twee jaar. Het koppel wordt voor twee jaar gekozen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina