Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zwemcoach Kenneth Mac Donald overleden

Zwemcoach Kenneth Mac Donald overleden

15/05/2018 12:05 - Terence Oosterwolde

Kenneth Mac Donald en Anthony Nesty hadden tijdens de Pan-Am Games van 2007 de leiding over de zwemploeg waarin onder anderen Nishani Cicilson en Chinyère Pigot zaten.

Kenneth Mac Donald en Anthony Nesty hadden tijdens de Pan-Am Games van 2007 de leiding over de zwemploeg waarin onder anderen Nishani Cicilson en Chinyère Pigot zaten. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Kenneth Mac Donald, de zwemcoach die onder andere Anthony Nesty, Surinames enige Olympische kampioen, onder zijn hoede heeft gehad, is dinsdag overleden. Hij was geruime tijd ziek. Mac Donald werd 67 jaar.

Als trainer heeft 'Makoe' diverse zwemmers klaargestoomd voor lokale en internationale wedstrijden. Hij is verbonden geweest aan onder meer De Dolfijn en sinds 2002 aan de Vereniging Officiers Sociëteit. Als bondscoach maakte hij grote toernooien mee als Olympische en Pan-Amerikaanse Spelen.

Mac Donald is ook jarenlang directeur geweest van de Algemene Middelbare School. Op die vwo-school gaf hij lichamelijke opvoeding. Mac Donald, die sinds 2 september 1982 getrouwd was met Lucy Mac Donald-Walton, laat zijn vrouw en dochter Lindsay achter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen