Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorarrest verdachten vissersmoorden verlengd

Contactverbod piraterijverdachten verlengd

16/05/2018 01:21 - Ivan Cairo

Contactverbod piraterijverdachten verlengd

 

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het contactverbod voor de meeste aangehouden verdachten in het onderzoek naar de moord op vissers onlangs voor de Surinaamse kust met dertig dagen verlengd. Zij mogen nog steeds geen contact hebben met familie en anderen. Slechts van één verdachte is het contactverbod opgeheven.

Het OM vreest voor bewijsvertroebeling aangezien het politieonderzoek nog niet is afgerond en de vermoedelijke hoofddader nog niet is gepakt. Reshma Manohar, de moeder van een van de verdachten, is ten einde raad. Zij wil van de autoriteiten weten waarom ze haar zoon niet mag zien of spreken. De vrouw, afkomstig uit Guyana, zegt het Surinaamse rechtssysteem niet te begrijpen.

"Why me can't see me son. Me son is twenty-one, he's a bookkeeper. Me know he nah involved in dem things that happened. If they don't want me to see him, why his lawyer can't see him", stelt ze in gesprek met de redactie. Haar echtgenoot en de vader van de verdachte, Somnath Manohar, werd op 30 maart doodgeschoten bij een drive-by shooting te Munder. Deze moord zou naar uit kringen van de vissersgemeenschap wordt vernomen de directe aanleiding zijn geweest van het bloedbad van 28 april voor de Surinaamse kust nabij de Wia Wiabank.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina