Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cijfers SLM verder in het rood

Cijfers SLM verder in het rood

20/05/2018 21:32 - Wilfred Leeuwin

Cijfers SLM verder in het rood

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), ziet haar cijfers over het boekjaar 2016–2017 verder in het rood zakken. In het jaarverslag van de SLM, waarop de krant de hand heeft weten te leggen, wordt een verlies van meer dan 6,3 miljoen US dollar gemeld over het afgelopen jaar.

Het vermogenstekort is verder toegenomen naar 41,4 miljoen US dollar. Dit tekort bedroeg in het boekjaar 2015-2016 al 35,2 miljoen US dollar. Ook de liquide middelen van de maatschappij zijn afgenomen met 2,6 miljoen US dollar. Uit de kerngetallen blijkt dat de liquiditeitspositie van de totale vennootschap (SLM, METS, Residence Inn) zorgelijk is.

De letterlijke bewoording in het jaarverslag, op pagina zeven, luidt: "De solvabiliteitsratio eigen vermogen/totaal vermogen welke een indicatie geeft van het vermogen van de vennootschap om aan de langetermijnverplichtingen te kunnen voldoen, is ultimo het verslagjaar evenals het vorig jaar nihil is door het vermogenstekort. De vennootschap is niet solvabel en kan zonder aanvullende financiering mogelijk niet aan haar langetermijnverplichtingen voldoen."

Meer hierover leest u in de Ware Tijd van maandag 21 mei.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina