Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Wij willen onze grondbeschikkingen!'

'Wij willen onze grondbeschikkingen!'

21/05/2018 00:02 - Cheflin Paulus

Martin Atencio, voorzitter van de Algemene Belangenorganisatie, zaterdag tijdens een bewustwordingscongres in Theater Unique.

Martin Atencio, voorzitter van de Algemene Belangenorganisatie, zaterdag tijdens een bewustwordingscongres in Theater Unique. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Ze moeten ons nooit meer occupenten noemen. Iedereen in dit land heeft recht op een stuk grond. Wij willen onze rechten nu voor eens en voor altijd opeisen. Wij willen onze grondbeschikkingen, punt uit!” Dit zei Martin Atencio, voorzitter van de Algemene Belangenorganisatie, zaterdag tijdens een bewustwordingscongres in Theater Unique.

Tientallen bewoners van de ressorten Charlesburg, Goede Verwachting en Leiding 20 hebben deelgenomen aan dit congres. Atencio zegt dat de organisatie binnenkort de straat opgaat en voor De Nationale Assemblee zal protesteren om aandacht te vragen voor het probleem dat al jaren speelt. De aanleiding om de bewoners van de woonwijken nu op de been te brengen is het feit dat er recentelijk weer gedreigd is met ontruiming van enkele projecten.

De bewoners hebben nog geen beschikking van het stuk grond waarop zij wonen. Atencio zegt dat de minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer in 2008 heeft beslist dat mensen die grond hebben geoccupeerd een beschikking of een ander stuk grond krijgen. "Dat er na jaren nog sprake is van occupenten kan gewoon niet." Mensen uit verschillende gebieden waar het probleem speelt zullen gemobiliseerd worden voor het komende protest.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina