Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SWM breidt dienstverlening uit

SWM breidt dienstverlening uit

22/05/2018 00:08 - Naomi Hoever

Het nieuw dienstencentrum van de SWM.

Het nieuw dienstencentrum van de SWM. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De SWM zal aan de Johan Adolf Pengelstraat een dienstencentrum openen in het voormalige bijkantoor van Surpost. Dat pand is intussen volledig gerenoveerd en geschilderd in de blauwe kleur van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM). Volgens directeur Marlon Oosterling hadden zwervers reeds hun intrek genomen in het gebouw. "Als we dit gebouw niet hadden aangepakt was het verpauperd."

Op en rond Poelepantje is het bedrijf volop bezig met werkzaamheden. De werkomgeving van SWM zal worden gemoderniseerd. Op de hoek van het William Kraanplein en de Johan Adolf Pengelstraat wordt het oud-filtergebouw sinds vorige week gesloopt. Het drinkwater werd vroeger daar gezuiverd. Daarna werd het in de watertoren opgeslagen en gedistribueerd.

De watertoren heeft nu slechts de functie van monument; tegenwoordig geschieden de wateropslag en -zuivering via waterketels in de directe omgeving. "De toren moet als symbool dienen en mag niet in verval geraken", zegt SMW-directeur Oosterling.

Hij heeft in februari het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie gevraagd om het oud-filtergebouw te inspecteren. "De staat van de constructie was dusdanig dat het elk moment kon instorten." Uit de inspectie is gebleken dat het ijzer verrot en het beton vermolmd zijn. Het gebouw is zestig jaar geleden gebouwd en nooit gerenoveerd.

Er is nog geen eindbestemming bepaald voor het terrein waarop het oud-filtergebouw staat. Het dient voorlopig als parkeerplek. "Ons wagenpark is zo ruim dat wij gebruik moeten maken van het Surpostterrein tegenover het oud-filtergebouw om te parkeren", zegt Oosterling.

Op dat terrein kunnen straks de bezoekers van het nieuwe dienstencentrum hun auto's kwijt. De SWM verzorgt daar alle diensten die ook worden aangeboden op het hoofdkantoor van de SWM aan de Henck Arronstraat. Het incassokantoor Poelepantje (William Kraanplein) verhuist naar het nieuwe dienstencentrum. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen