Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Continuïteit SLM niet in gevaar’

‘Continuïteit SLM niet in gevaar’

23/05/2018 12:59 - Wilfred Leeuwin

‘Continuïteit SLM niet in gevaar’

 

PARAMARIBO - De raad van commissarissen (rvc) van de SLM spreekt in een persverklaring berichten tegen dat het voortbestaan van het staatsbedrijf in gevaar is. De afgelopen dagen publiceerde onder meer de Ware Tijd op basis van het jaarverslag 2016-2017 over de slechte financiële situatie van het staatsbedrijf.

Volgens het persbericht worden de vliegtuigen van de SLM zorgvuldig uitgekozen. Berichten als zou er een vliegtuig zijn gekozen waarvan de handleidingen ontbreken, getuigen 'van ondeskundigheid of laster.' Ook het doen voorkomen alsof er een meteen opeisbare schuld van tientallen miljoenen als 'het zwaard van Damocles' boven het hoofd van de SLM hangt, kan naar het rijk der fabelen worden verwezen, beweert de rvc.

De negatieve balans waarvan in het jaarverslag gewag wordt gemaakt, wordt door de raad toegeschreven aan verliezen in het verleden. De schuld zou gaan om een vordering van de aandeelhouder, dus de staat Suriname en het Planbureau, die er zorgvuldig mee omgaan. 'Teneinde de balanspositie van de SLM te verbeteren wordt met de aandeelhouder overleg gepleegd over het omzetten van deze schuld naar een achtergestelde schuld of agioreserve.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina