Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie Guyana wil getuigen Suriname horen

Guyanese politie wil getuigen uit Suriname horen

25/05/2018 16:24 - Ivan Cairo

De Guyanese minister van Openbare Veiligheid, Khemraj Ramjattan (l) vrijdag tijdens een persconferentie in Georgetown, Guyana.

De Guyanese minister van Openbare Veiligheid, Khemraj Ramjattan (l) vrijdag tijdens een persconferentie in Georgetown, Guyana. Foto: Denis Chabrol  

PARAMARIBO - De Guyanese politie wil zeven Guyanezen als getuigen horen in het onderzoek naar de gewapende overvallen eind april en begin mei op vissersboten voor de Surinaamse kust. Dat zei de Guyanese minister van Openbare Veiligheid, Khemraj Ramjattan, vrijdag tijdens een persconferentie in Georgetown. De zeven mannen zitten momenteel in Suriname in voorarrest.

Ramjattan gaf aan dat korpschef David Ramnarine een verzoek zal indienen bij zijn Surinaamse collega zodat "de getuigen in de gelegenheid gesteld worden naar Guyana te komen om hier verhoord te worden door onze recherche". De bewindsman voegde eraan toe dat hij alle resultaten heeft ontvangen die het Surinaamse onderzoek tot nog toe heeft opgeleverd.

Nu is het volgens Ramjattan de beurt van de opsporingsinstanties in Guyana om hun deel van het onderzoek te doen en additionele informatie te verzamelen. Het is ook een optie dat Guyanese rechercheurs naar Suriname komen om hier de zeven getuigen, verdachten en anderen te horen. Begin deze week heeft een delegatie van het Korps Politie Suriname in Guyana verslag gedaan over het onderzoek dat de politie hier heeft verricht.

Op 27 april en 3 mei werden in totaal vijf vissersboten met Guyanese opvarenden aangevallen. Ze werden met houwers gekapt en beschoten en sommigen gedwongen overboord te springen. Twaalf mannen worden nog vermist en het vermoeden is groot dat ze om het leven zijn gekomen. Tot nu toe zijn de ontzielde lichamen van vier van de vissers geborgen, drie in Suriname en één in Guyana. In Suriname zitten twaalf mannen vast op verdenking van betrokkenheid bij de overvallen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina