Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM verkocht tickets voor niet uitgevoerde vluchten

SLM verkocht tickets voor niet uitgevoerde vluchten

25/05/2018 09:23 - Wilfred Leeuwin

SLM verkocht tickets voor niet uitgevoerde vluchten

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - SLM heeft zich de woede van reisbureaus en passagiers in Frans-Guyana op de hals gehaald. “Het is een puinhoop; sinds 1 mei is niet één toestel van de SLM daar geland en toch werden tijdens deze periode honderden vliegtickets verkocht. Surinam Airways beschikt niet eens over één vliegtuig”, meldt de Franse nieuwswebsite Franceinfo.

SLM, die drie keer per week op Frans-Guyana moet vliegen, werd plots geconfronteerd met het probleem dat twee van haar drie toestellen op de regionale route moesten worden teruggetrokken vanwege achterstallig onderhoud en nalatigheid om de kisten tijdig een reguliere technische beurt te laten ondergaan.

De maatschappij had gehoopt dat een in China gekocht toestel - een Boeing 737-300 - kon worden ingezet. Dat toestel kwam in april naar Suriname, maar staat sindsdien aan de grond, omdat het personeel niet tijdig was getraind en manuals, trainingsmateriaal en andere zaken ontbreken die zijn voorgeschreven. Tot overmaat van ramp moest ook het derde toestel vanwege problemen uit het schema worden gehaald. Ook die machine bleek niet tijdig de vereiste technische check-up te hebben ondergaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina