Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM moet uit rode cijfers

SLM moet uit rode cijfers

28/05/2018 10:21 - Gilliamo Orban

Het moment waarop de 'nieuwe' Boeing 737-700 van de SLM feestelijk wordt ingewijd.

Het moment waarop de 'nieuwe' Boeing 737-700 van de SLM feestelijk wordt ingewijd. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Door onder meer de kostprijs van de operatie te verlagen bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), moet het financieel beter gaan bij het bedrijf. Vorig jaar bedroeg het verlies meer dan SRD 3 miljoen. “We gaan niet ontkennen dat we het moeilijk hebben, maar we gaan een nieuw tijdperk in. We weten dat we geen financiële ondersteuning zullen krijgen van de overheid en om het zelf te doen zijn er uitdagingen zoals de kostprijs naar beneden krijgen.” Dit zei Judith Redmount, waarnemend directeur van de SLM zaterdag op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aan verslaggevers.

Clyde Cairo, onderdirecteur Commerciële Zaken, zegt dat ook de dienstverlening zal worden verbeterd. Hij vertelt dat een toestel aan de grond houden veel geld kost. "We moeten een vliegtuig inhuren en bij vertragingen moeten we mensen compenseren." Cairo stelt dat behalve dat het bedrijf efficiënter zal werken, een belangrijk speerpunt zal zijn dat het voor betrouwbare operaties zal zorgen. "Als je niet betrouwbaar bent, kost dat veel geld en het leidt tot imagoschade. Als we op dit gebied kunnen besparen, kunnen we heel veel winnen."

Het is daarom belangrijk dat de 'nieuwe' Boeing 737-700 zaterdag feestelijk is ingewijd. Het toestel genaamd 'District of Saramacca' moet onder meer ervoor zorgen dat de vluchten in de regio zoals op Miami, Curaçao en Trinidad en Tobago gegarandeerd zijn. De maatschappij heeft nu drie vliegtuigen en volgens het bedrijf is de nieuwste aanwinst een voor Surinaamse begrippen zeer modern vliegtuig. Het is onder meer zuiniger in brandstofverbruik en kan langer aan een stuk door vliegen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina