Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechtshulpverzoek om arrestatie Radj Oedit

Rechtshulpverzoek om arrestatie Radj Oedit

01/06/2018 15:27 - Ivan Cairo

Rechtshulpverzoek om arrestatie Radj Oedit

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Suriname heeft een rechtshulpverzoek aan Nederland voorbereid om de aannemer Radj Oedit die naar Nederland is gevlucht op te sporen en aan te houden. De man geldt als verdachte in het onderzoek naar de vangst van 488 kilo cocaïne nadat een Cessna-vliegtuig op zijn landbouwareaal in Saramacca was geland in maart.

Bij die actie arresteerde de politie twee Brazilianen en vijf Surinamers. De Surinamers zijn arbeiders van Oedit. De ondernemer ontkende in de media elke betrokkenheid bij de mislukte drugszending. Kort daarna nam hij de benen naar Nederland. Enkele weken vóór de drugsvangst was eveneens in Saramacca een semiduikboot aangetroffen die vermoedelijk zou worden ingezet voor de smokkel van cocaïne.

Tijdens een persconferentie donderdag op het hoofdbureau van politie is gezegd dat het rechtshulpverzoek om Oedit op te pakken al is gedaan. Slechts de administratieve procedures moeten nog worden gevolgd, zei hoofdinspecteur Roberto Prade, waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit. Justitie in Suriname verwacht dat Nederland het verzoek zal honoreren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina