Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cuba gaat grondwet aanpassen

Cuba gaat grondwet aanpassen

02/06/2018 17:41

Oud-president Raúl Castro

Oud-president Raúl Castro Foto: AP  

HAVANA - De communistische eilandstaat Cuba wil de ruim veertig jaar oude grondwet aanpassen. Het parlement heeft oud-president Raúl Castro (86) zaterdag aan het hoofd gesteld van de commissie die zich over die taak moet buigen.

De huidige grondwet stamt uit 1976, toen de Koude Oorlog nog in volle gang was. Raúl Castro, de broer van oud-leider Fidel Castro, heeft zich al eerder uitgesproken voor aanpassingen. Er komt mogelijk een limiet op het aantal termijnen voor politieke leiders. Ook worden vermoedelijk economische hervormingen opgenomen in de grondwet.

De dochter van de oud-president, Mariela Castro, wil dat de nieuwe grondwet het homohuwelijk mogelijk maakt. Ze zei eerder daar actie voor te voeren. Het parlement mag zich straks eerst buigen over de conceptversie van de nieuwe grondwet. Die wordt later in een referendum voorgelegd aan de bevolking. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina