Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Nooit te vroeg om nee te zeggen’

‘Nooit te vroeg om nee te zeggen’

02/06/2018 00:04 - Amanda Palis

De Nationale Anti-Drugsraad heeft vrijdag met de leerlingen van de OS Dijkveld de antidrugs maand gelanceerd.

De Nationale Anti-Drugsraad heeft vrijdag met de leerlingen van de OS Dijkveld de antidrugs maand gelanceerd. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Met krachtige stem geven de leerlingen van OS Dijkveld aan dat ook zij “nee” tegen drugs zeggen. Op hun lagere school is vrijdag de antidrugs maand gelanceerd. Schoolhoofd Esselien Moerawie zegt dat volle ondersteuning is gegeven aan dit initiatief van de Nationale Anti-Drugsraad (NAR), nadat ze een voorlichtingssessie van de organisatie had bijgewoond.

Ze is heel blij met dit project en ziet voordelen voor zowel de leerkrachten als leerlingen. "Het is nooit te vroeg om kinderen te leren dat ze nee tegen drugs moeten zeggen." Wilgo Koster is belast met de voorlichting bij de NAR. "Dit is de eerste keer dat we een maand vol activiteiten hebben. Gezien het toenemende gebruik van verschillende drugs en de criminaliteit onder de jongeren willen wij door middel van interactieve voorlichting en activiteiten een hele maand lang stilstaan bij de drugsproblematiek", vertelt de voorlichter.

Hij hoopt dat naast leerkrachten en leerlingen ook ouders aandacht aan dit vraagstuk geven. "Je kunt niet tegen je kind zeggen dat je niet mag roken of drinken, maar jij als ouder rook en of drinkt. We gaan als ouder een voorbeeld moeten stellen voor onze kinderen. Zo zullen wij ook sterke gezinnen krijgen." Deze heel maand worden leerkrachten getraind en krijgen kinderen op verschillende scholen voorlichting over het antidrugsbeleid.

Behalve voorlichting werden tal van activiteiten ontplooid door verschillende particuliere en publieke organisaties. Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur was er met zijn Basic Life Skills. Basic Life Skills-trainer Angela Rensch zegt: "Deze vaardigheden en levenslessen kunnen kinderen niet uit schoolboeken halen. Het is vooral belangrijk dat ze goed leren luisteren, zodat ze een weloverwogen keus kunnen maken later."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina