Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jonge walvis overlijdt na inslikken plastic tasjes

Jonge walvis overlijdt na inslikken plastic tasjes

03/06/2018 04:07

Jonge walvis overlijdt na inslikken plastic tasjes

Foto: © Facebook Department of Marine and Coastal Resources Thailand  

BANGKOK - In Thailand is een walvis overleden nadat het meer dan tachtig plastic tasjes had ingeslikt. Een poging om het leven van het zoogdier te redden mislukte, meldt het ministerie van Waterstaat van het Aziatische land.

De jonge mannetjesgriend - een walvis uit de familie der dolfijnachtigen - werd afgelopen maandag al doodziek aangetroffen in een water in de buurt van de grens met Maleisië. Met boeien en riemen werd het dier drijvende gehouden, een paraplu moest het beschermen tegen de schroeiende zon. Een team van dierenartsen probeerde zijn leven te redden, 'maar uiteindelijk stierf de walvis afgelopen vrijdag', aldus het ministerie vandaag op Facebook.

Tijdens de reddingsoperatie spuugde de walvis al vijf tasjes uit. Bij de autopsie bleek dat de walvis meer dan tachtig plastic tasjes in zijn maag had, in totaal zo'n acht kilo aan plastic. Volgens persbureau AFP hoort Thailand bij de grootgebruikers van plastic tasjes. De tasjes komen ook in zee terecht. Elk jaar sterven daaraan honderden zeedieren. De overleden walvis past in dat rijtje. AD.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina