Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Venezuela laat nog eens veertig politieke gevangen vrij

Venezuela laat nog eens veertig politieke gevangen vrij

03/06/2018 08:07

Daniel Ceballos, de burgemeester van San Cristobal na zijn vrijlating

Daniel Ceballos, de burgemeester van San Cristobal na zijn vrijlating Foto: Bloomberg  

CARACAS - In Venezuela zijn voor de tweede dag op rij enkele tientallen politieke gevangen vrijgelaten. Na de vrijlating van 39 oppositieleden op vrijdag, mochten zaterdag nog eens veertig activisten de gevangenis verlaten.

Zij zaten in de gevangenis omdat ze door de zittende Venezolaanse president Nicolás Maduro waren beschuldigd van "gewelddadige misdaden tegen de regering" en terrorisme. Het vrijlaten wordt door velen gezien als een vredesoffer van de vorige maand herkozen Maduro.

Aan de vrijlating zitten wel enkele voorwaarden vast. Zo moeten de vrijgelaten activisten zich maandelijks melden bij de autoriteiten, mogen ze het land niet verlaten en krijgen ze een verbod op social media opgelegd. Oppositieleider Julio Borges reageerde opgelucht maar verbolgen op de vrijlating. "Deze mensen hadden nooit in de gevangenis mogen zitten. Er is niks om het dictatorschap voor te bedanken." Nu.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen