Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Geen wijziging in ouderbijdrage’

‘Geen wijziging in ouderbijdrage’

06/06/2018 17:17 - Naomi Hoever

Onderwijsminister Lilian Ferrier

Onderwijsminister Lilian Ferrier Foto: dWT  

PARAMARIBO - Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat er nog geen wijziging is gekomen in de ouderbijdrage van de bijzondere scholen. Ze stelt dat ze de onderwijsfederatie Fibos nog niet heeft gesproken over deze kwestie. “Ik geef nog geen reactie. Vooralsnog is het niet bekend wat het wordt. Er verschijnen berichten die maken dat ouders ongerust worden.”

Fibos heeft vorige week in een bericht aan de media aangekondigd dat ze voor het komende schooljaar de ouderbijdrage zal herinvoeren, omdat zij vindt dat de subsidie laat of onvolledig wordt uitbetaald. Het vorige schooljaar had de federatie al gedreigd met de herinvoering. Toen had ze driekwart van het subsidiebedrag geëist alvorens het voornemen terug te draaien. Het ministerie willigde de eis van Fibos toen in.

De ouderbijdrage voor de basisschool is nu SRD 250 per leerling, voor mulo SRD 275 en voor LBO SRD 300. Vorig jaar heeft een door Fibos ingehuurde consultant de kosten per kind per jaar berekend op SRD 406, exclusief leerboeken.Het Fibos heeft beslist dat ouders voor het komende schooljaar rechtstreeks geld storten op de rekening van de school. Niet het gehele bedrag van SRD 406 wordt hen in rekening gebracht. Er is gekozen voor een gefaseerde invoering van de kostprijs.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen