Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NVB stort oud tarief voor bus en boothouders

NVB stort oud tarief voor bus en boothouders

07/06/2018 00:07 - Gilliamo Orban

NVB stort oud tarief voor bus en boothouders

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Bus en boothouders, die hun diensten verlenen aan het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB), zullen ook vandaag rijden noch varen. Ze zijn woensdag wel betaald over de maanden maart en april, maar hebben het oude tarief ontvangen. De verhoging van 25 procent is niet betaald, noch de twk daarvan die over de maanden augustus tot en met november openstaat. In de maanden december tot en met februari is die verhoging wel betaald. “Ik kan dat ook niet verkopen aan de leden. Wij blijven gewoon in actie”, zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), tegen de Ware Tijd.

Woon heeft vernomen dat de verhoging van 25 procent niet is begroot, waardoor NVB dat geld niet krijgt van het ministerie van Financiën. "Ik heb begrepen dat het bedrijf de verhoging heeft voorgeschoten in de maanden december tot en met februari", zegt Woon. NVB-directeur Guno Robertson was niet bereikbaar voor commentaar. Zolang de boot en bushouders het huidige tarief en de twk van augustus tot november 2017 die ook eind mei gestort zou moeten worden - niet ontvangen, zullen ze de actie niet opheffen. Ze staken sinds woensdag.

Orlando Swedo, die te Albina woont, vindt dat de vervoerders wel een punt hebben om actie te voeren. "Als ik in de plaats van de mannen was, zou ik hetzelfde doen, want ik heb mijn geld nodig", zegt hij. Swedo had toch gehoopt dat de bushouders zouden rijden en is daarom naar het NVB-kantoor aan Knuffelsgracht gekomen om dat te checken. "Het tarief van de staatsbus van SRD 8,50 is veel goedkoper, want een particulier busje naar Albina kost SRD 80", zegt hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina