Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname wint Caribbean Gospel Songfestival 2018

Suriname wint Caribbean Gospel Songfestival 2018

10/06/2018 11:45 - Tascha Samuel

Suriname wint Caribbean Gospel Songfestival 2018

Foto: Facebook / Stichting SS Music Art Foundation  

WILLEMSTAD - Met veertien solisten en en drie groepen/Duo's werd het Caribbean Gospel Songfestival voor de 36ste maal gehouden in de grote zaal van het World Trade Center op Curaçao.

Het optreden van de Surinaamse delegatie was overweldigend. Ze stak er met kop en schouders boven uit. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de groep in alle categorieën met de eerste prijs vandoor ging. Het was ook aan het langdurige applaus van het publiek en hun gejoel te merken dat zij het eens waren met de uitslag. Met de eigen compositie van Lloyd en Alida Vrede 'Let Us Praise Him' won Giora Sempai-Ajouwna de prijs als solo winnares van het contest.

De groep bestaande uit de vier vrouwen Sempai, Regina Haakmat, Joyce Weltevreden en Merville Vrede zongen de oude klassieker 'Great is thy faithfulness' met een dynamisch arrangement om de stem harmonieën te accentueren. "Ik dank God dat we zo een goede beurt hebben mogen maken. Ik ben in de wolken", lacht Sempai blij. "God is good. Thank you Lord", schreeuwt vocalcoach Redan. "Ik ben blij dat Suriname met ons nummer heeft kunnen winne", lacht componiste Alida Vrede. Het songfestival wordt volgend jaar in Suriname gehouden. De Curaçaose organisatie hoopt met een top drie mee te doen en te komen met een grote groep aanhangers.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina