Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EU maakt extra geld vrij voor bestrijding ebola

EU maakt extra geld vrij voor bestrijding ebola

11/06/2018 16:07

EU maakt extra geld vrij voor bestrijding ebola

 

KINSHASA - Om de uitbraak van het ebolavirus in Congo verder te bestrijden, maakt de Europese Commissie nog eens 1,8 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp. Vorige maand stelde Brussel al 1,5 miljoen euro beschikbaar.

"Vorige epidemieën hebben ons een waardevolle les geleerd: we moeten op onze hoede blijven met ebola. Daarom verhoog ik de Europese steun vandaag", aldus EU-commissaris Christos Stylianides (Humanitaire Hulp). Sinds de uitbraak van afgelopen mei zijn minstens 27 mensen aan de ziekte overleden. Het geld wordt gebruikt om onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Internationale Rode Kruis te ondersteunen. Medewerkers van de organisaties proberen levens te redden en de uitbraak onder controle te krijgen.

Dit doen zij door geïnfecteerden op te sporen en te vaccineren, de in- en uitgangen van door ebola getroffen wijken te controleren en de doden op een veilige manier te begraven. Tegen de verspreiding van ebola in Congo wordt de VSV-EBOV-vaccinatie gebruikt, een ongelicenseerd vaccin dat nog niet officieel is uitgebracht. De Congolese regering heeft toestemming verleend voor het gebruik ervan. Volgens de WHO is de positieve werking van het vaccin voldoende bewezen en is er geen beter alternatief.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina