Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kunstwerk als contactpunt voor toeristen Moengo

Kunstwerk moet aantrekkingskracht Moengo vergroten

11/06/2018 21:48 - Audry Wajwakana

De Rotterdamse kunstenaar Dirk van Lieshout (m) onthult het naambord van het ''Reisburo' in Tembe Art Studio samen met de Moengonese artiesten Seraven Pinas (l) en Furgill Raafenberg (r).

De Rotterdamse kunstenaar Dirk van Lieshout (m) onthult het naambord van het ''Reisburo' in Tembe Art Studio samen met de Moengonese artiesten Seraven Pinas (l) en Furgill Raafenberg (r). Foto: Audry Wajwakana  

PARAMARIBO - 'Rennen als een beest in de wildernis, geeft aan dat ik bezig ben mijn plaats van bestemming te beschermen’. Met deze poëtische tekst van de Moengonese woordkunstenaar en theatermaker Furgill Raafenberg prijst het ‘Reisburo’ vanuit Moengo zijn ‘reizen’ aan.

Een plek waar je geen letterlijke reisboekingen doet, maar waar je met je gedachten en fantasie kunt reizen. Het 'Reisburo' is het nieuwste kunstwerk bij Tembe Art Studio (TAS) van Stichting Kibii en is vervaardigd door Dirk van Lieshout. Het is zaterdagmiddag officieel onthuld en hiermee heeft de beeldende kunstenaar uit Rotterdam zijn Artist in Residence-programma afgerond. Voorafgaand aan de onthulling werd er een kort theaterstuk met als titel 'Rising leaders' onder begeleiding van theatermaker Raafenberg opgevoerd. 

Het verblijf van de artiest is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, waarmee de stichting een samenwerking heeft. Via deze samenwerking is het kunstwerk van Van Lieshout het zevenentwintigste dat momenteel in het Marowijne Kunstpark staat. Het kunstwerk is opgebouwd uit ongeveer achthonderd kilo aluminium. Aluminium is het product waaruit bauxiet gewonnen wordt, de vroegere spil van Moengo.

"Het 'Reisburo' moet het eerste contactpunt zijn voor toeristen die naar Moengo komen. Als toeristen of mensen uit de stad en andere districten naar Moengo komen, kunnen ze nu ook in zo een reisburo allerlei informatie over toeristische mogelijkheden, recreaties of informatie krijgen om te kijken wat Moengo allemaal te bieden heeft", zegt Donovan Pramy, projectcoördinator van Stichting Kibii.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina