Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bisschoppen Chili ontslagen na misbruik

Paus accepteert ontslag Chileense bisschoppen

11/06/2018 20:12

Paus Franciscus heeft tot nu toe drie ontslagaanvragen van Chileense bisschoppen geaccepteerd.

Paus Franciscus heeft tot nu toe drie ontslagaanvragen van Chileense bisschoppen geaccepteerd. Foto: AP / Andrew Medichini  

VATICAANSTAD - Paus Franciscus heeft het ontslag van drie Chileense bisschoppen geaccepteerd. De bisschoppen waren betrokken bij een groot kindermissbruikschandaal in het Zuid-Amerikaanse land. Het ontslag is maandag bekendgemaakt op de website van het Vaticaan.

Juan Barros is een van de bisschoppen die is ontslagen. Hij zou seksueel misbruik door een priester hebben verhuld. Franciscus heeft zijn excuses moeten aanbieden, omdat hij Barros in eerste instantie heeft verdedigd. Dit heeft geleid tot grote kritiek op de paus en protesten in Chili. Later bleek dat de paus door de Chileense bisschoppen is misleid.

Het Vaticaan heeft een onderzoek ingesteld naar het misbruik binnen de katholieke kerk in Chili. De 34 Chileense bisschoppen moesten zich in mei bij de paus verantwoorden. Daarop hebben zij hun ontslag aangeboden. De paus heeft tot nu toe drie aanvragen geaccepteerd. Het is nog onduidelijk wat de paus met de aanvragen van de overige 31 bisschoppen gaat doen.

Een van de slachtoffers van misbruik zegt op Twitter dat het een emotionele, maar mooie dag is. "Vandaag begint er een nieuwe dag voor de katholieke kerk in Chili. We hopen dat dit het begin is van het einde van deze cultuur van misbruik en het verhullen daarvan binnen de kerk." NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina