Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoolvervoer voorlopig gegarandeerd

Schoolvervoer voorlopig gegarandeerd

11/06/2018 03:36 - Gilliamo Orban

Schoolvervoer voorlopig gegarandeerd

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Het schoolvervoer waarvan duizenden kinderen en leerkrachten afhankelijk zijn, is voorlopig gegarandeerd. De bus- en boothouders die dat transport verzorgen voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zouden vandaag staken als het geld voor mei niet was gestort. Dat heeft vlak voor het weekend plaatsgevonden.

"Als dat niet was gebeurd, zouden we net als de bus- en boothouders die rijden en varen voor het Nationaal Vervoerbedrijf actie voeren", zegt een regiocoördinator van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS). De bus- en bouthouders die werken voor het Nationaal Vervoerbedrijf waren over maart en april niet betaald. Daarnaast eisten ze de tariefverhoging van 25 procent van vier maanden.

Intussen is een groot deel van de achterstand ingelopen en is de dienstverlening genormaliseerd. De regiocoördinator met wie de krant sprak zegt dat de boot- en bushouders de verhoging van 25 procent van een aantal maanden willen ontvangen en wel over uiterlijk twee weken. Mocht dat niet plaatsvinden dan gaan ze mogelijk staken. Ze hadden voor het laatst in maart het werk neergelegd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina