Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Als vrouwen moeten we ons gaan verbroederen’

‘Als vrouwen moeten we ons gaan verbroederen’

12/06/2018 05:04 - Amanda Palis

Participanten van de workshop georganiseerd door Stichting Sisterhood.

Participanten van de workshop georganiseerd door Stichting Sisterhood. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Met de leuze ‘I’m Born for Greatness; I Can Do All Things’ lanceerden vrouwen zondag in de Congreshal officieel de Stichting Sisterhood. “Wij willen dat vrouwen een veilige plek hebben en van elkaar leren”, vertelt voorzitter Natalie Mossel. De stichting bestaat uit vrouwen die andere sekse genoten willen begeleiden. Mossel vindt het heel belangrijk dat een vrouw zich spiritueel, mentaal en fysiek ontwikkelt. “Daarnaast hebben we de neiging om als vrouw elkaar tegen te werken in plaats van samen te werken.”

Het idee om een stichting op te richten kwam van twintig vrouwen. Alvorens zij opgenomen werden in de stichting hebben zij aan een pilot van Mossel deelgenomen. "Deze twintig vrouwen hebben in drie maanden een heel mooie groei mogen doormaken. We hebben gesproken over ons verleden, onze angsten, pijn en alle andere zaken die ons eigenlijk tegenhouden om een betere versie van ons zelf te zijn."  

Als motivational spreker en trainer coacht zij mensen in hun zelfontwikkeling. "Het is de bedoeling dat wij als vrouwen gezamenlijk onze krachten leren ontdekken en hoe we elkaar kunnen motiveren en opbouwen. Dat willen wij de Surinaamse vrouw meegeven."  Simultaan met de lancering van de stichting worden een tweedaags congres voor vrouwen en workshops gegeven. Speciale gast is de Canadese motivational spreker pastor Leoni Laird.  

Voor Nemys Lobato de Mesquita, die zich voor het congres heeft opgegeven, is het vooral opmerkelijk dat vrouwen zich zo willen openstellen. "Het is echt mooi om te zien dat je een andere vrouw kan inspireren een betere persoon te zijn. Ik denk dat wij als Surinaamse vrouw vooral dat nodig hebben, om te kunnen afstappen van onze 'krabbenmentaliteit'. Laten we elkaar opbouwen en niet afbreken. Stichting Sisterhood maakt een stap in de juiste richting.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen