Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ex-militairen willen uitkering afdwingen

Ex-militairen willen met straatactie uitkering afdwingen

12/06/2018 06:38 - Naomi Hoever

Waldo Jameson (r), secretaris-generaal van de Vereniging van Veteranen en Ex-militairen doet een beropep op de overheid zich te houden aan de afspraak gemaakt in 2007.

Waldo Jameson (r), secretaris-generaal van de Vereniging van Veteranen en Ex-militairen doet een beropep op de overheid zich te houden aan de afspraak gemaakt in 2007. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Wij houden onze leden in toom, maar hoelang gaan wij dat nog kunnen doen?” vraagt Waldo Jameson, secretaris-generaal van de Vereniging van Veteranen en Ex-militairen zich af. De groep roert zich uit onvrede over het feit dat hun invaliditeitstoelage, die zij maandelijks ontvangen, voor de maand mei nog niet is uitbetaald. “Het is al 11 juni en we hebben nog niets ontvangen”, ergert Jameson zich wanneer hij de krant te woord staat

Als de vereniging woensdag niets van de Stichting Re-integratie Ex-militairen en het ministerie van Defensie gehoord heeft, overweegt zij donderdag de straat op te gaan. Jameson was vergezeld van enkele ontevreden leden. "Wij hebben de soevereiniteit van het land in al haar facetten verdedigd", zeggen de strijdvaardige ex-militairen. Veel van de oud-gedienden zijn op het geld aangewezen. Aan de minister van Defensie en de directeur van de Stichting wordt gevraagd te voorkomen dat er gebedeld moet worden om de toelage. "Laat de overheid zich houden aan de afspraak die wij in 2007 hebben gemaakt."

De resocialisatietoelage die is veranderd naar invaliditeitsuitkering zou met de naamsverandering worden opgetrokken. Echter, in de nieuwe situatie zou het niet bestemd zijn voor alle ex-militairen. Zij die in aanmerking komen, moeten hebben deelgenomen aan een gewapend conflict, moeten PTS'er zijn en behoeftig. Het bedrag was niet bedoeld om van te leven maar diende als ondersteuning naar de groep.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen