Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meer mutaties binnen politiekorps

Getrouw kondigt meer mutaties aan binnen politiekorps

12/06/2018 00:08 - Merredith Bruce

Hoofdinspecteur Roberto Prade (l) heeft het roer overgenomen als waarnemend korpschef van zijn voorganger Antonio Chin (r).

Hoofdinspecteur Roberto Prade (l) heeft het roer overgenomen als waarnemend korpschef van zijn voorganger Antonio Chin (r). Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Er volgen in de komende periode nog meer mutaties binnen de top van het politiekorps. Dat heeft minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie maandag aangekondigd bij de formele aanstelling van hoofdinspecteur Roberto Prade als waarnemend korpschef. Zijn voorganger Antonio Chin heeft het roer officieel aan hem overgedragen op het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan.

Weliswaar, onder "ernstig protest", zoals Chin dat maandagmiddag na zijn overdracht tegenover de nieuwsdienst van Radio ABC heeft gesteld. Hij heeft een aantekening gemaakt in het protocol van overdracht waarin hij stelt dat hij dit onder protest doet en onder behoud van al zijn rechten. Zijn protest heeft te maken met de procedure rondom zijn vervanging. Dit moet volgens hem dienen als armslag en zekerheid voor als hij hiertegen mocht ageren.

Chin is vorige week ter beschikking gesteld van de minister. In een persbericht waarin het NII melding doet van de overdracht, wordt "de transformatie die de politieorganisatie ondergaat" als reden hiertoe genoemd. Echter, uit brieven die de minister de afgelopen periode aan Chin heeft verstuurd en waarin de Ware Tijd inzage heeft gehad, komt duidelijk tot uiting dat Getrouw zich gepasseerd en miskend voelde door de politiecommissaris.  

Getrouw zei op de bijeenkomst met het managementteam en leden van het bondsbestuur dat hij het nodig vindt om de nieuwe ontwikkelingen binnen het korps formeel onder hun aandacht te brengen. "Vanaf het begin van mijn kennismaking gaf ik aan dat er sprake zal zijn van reorganisatie. Het korps moet weer het korps worden van wat ik ken voor 2010", citeert het NII de bewindsman. De minister heeft een beroep gedaan op de leden van het managementteam om de nieuwe waarnemend korpschef te ondersteunen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina