Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lijnbushouders rijden weer

Lijnbushouders rijden weer

13/06/2018 13:00 - Gilliamo Orban

Lijnbushouders rijden weer

 

PARAMARIBO - Particuliere lijnbushouders hebben woensdagmorgen hun actie opgeheven. Ze hebben namelijk genoegen genomen met subsidie van drie maanden. “De bushouders zijn niet tevreden en rijden onder protest, want ze wilden betaling van zes maanden”, zegt Robby Boedhoe, coördinator van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), tegen de Ware Tijd.

Ondervoorzitter John Biffé zegt dat het bestuur de overheid zal dwingen om begin juli het achterstallige geld van zes maanden uit te betalen. Er was een achterstand van negen maanden. Donderdag zal de PLO starten met de uitbetaling van de subsidie aan ongeveer 1300 bushouders.

Vooral scholieren en de werkende klasse zijn de dupe geworden van de actie. Veel van hen  stonden woensdagmorgen bij de bushaltes te wachten op de bus. " We hebben getoond dat we eenheid hebben", zegt een bushouder. De bushouders die hebben gereden zijn volgens hem lid van de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO)onderleiding van Suraj Sahadew-Lall.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina