Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tarief taxirit mogelijk omhoog

Tarieven bij taxibedrijven binnenkort mogelijk omhoog

13/06/2018 00:07 - Cheflin Paulus

Tarieven bij taxibedrijven binnenkort mogelijk omhoog

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Indien de benzineprijzen nog een keer verhoogd worden, zullen wij onze prijzen ook verhogen. Als wij elke keer geconfronteerd worden met verhoogde benzinetarieven weten wij ook niet meer hoe wij uit moeten komen”. Aan het woord is de voorzitter van de Vereniging van Taxihouders in Suriname (Vetahos) Glenn Ramadhin. Ramadhin zegt dat hij het afgelopen weekend met de leden van de vereniging heeft vergaderd over de stijgende benzineprijzen.

Uit de gesprekken is gebleken dat de taxichauffeurs en eigenaren van taxibedrijven weinig tot geen winsten maken door de ontstane situatie. "Het ledenbestand van bepaalde taxibedrijven word steeds kleiner, we komen niet uit. Als er steeds een verhoging komt moeten onze prijzen uiteindelijk omhoog en zullen de klanten de dupe worden."

Ramadhin zegt dat de vereniging het leed van de samenleving kent en daarom nog geen verhoging heeft doorgevoerd. "Wij weten dat de samenleving al genoeg problemen heeft en niet uitkomt. Wij proberen ook met hun mee te leven en tot het uiterste te gaan. Wij zijn al aan een verhoging toe, maar het is aangehouden." De Vetahos-voorzitter zegt dat bij de laatste verhoging van de benzineprijzen de organisatie op het punt stond nieuwe prijzen door te voeren.

Geruchten doen de ronde dat er bij bepaalde taxibedrijven wel sprake is van tariefsverhogingen. De krant verneemt dat taxibedrijf Ulstrel nog geen verhogingen heeft doorgevoerd. De directeur van taxicentrale 1660 was niet bereikbaar voor commentaar.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina