Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Robinhood op slotdag kampioen

Robinhood op slotdag kampioen

24/06/2018 22:12 - Marinio Balsemhof

Het team van Robinhood dat zondag voetbalkampioen is geworden.

Het team van Robinhood dat zondag voetbalkampioen is geworden. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Robinhood is de nieuwe voetbalkampioen van Suriname. Zondagmiddag kreeg de ploeg het erg moeilijk in het Franklin Essed Stadion, maar kon uiteindelijk toch nog de volle buit (4-3) pakken tegen West United, waardoor zij niet meer ingehaald kan worden door concurrent Notch. Die ging in Moengo verassend met 3-2 onderuit tegen laagvlieger Nishan '42.

De doelpunten van Binhood werden gescoord door Roxy Fer, Silvian Sedney, Cerezo Haabo en Rodney Dalfour. Voor West United scoorden Rivaldo Doorson, Giovanni Cruden en Odin Faerber. Robinhood begon erg fel aan de wedstrijd. De spelers beseften dat ze alleen bij winst zeker waren van de titel en openden vanaf de start een offensief op het doel van West United. Dat resulteerde in de eerste minuut in een goal van Fer; 1-0.

De nieuwe kampioen had daarna meerdere mogelijkheden om uit te lopen, maar door nonchalance bleven enkele kansen onbenut. Toch lukte het de ploeg om nog twee keer toe te slaan en met een 3-1-voorsprong te gaan rusten.

Robinhood speelde een erg slordige tweede helft, wat haar bijna de wedstrijd kostte. Het lukte West United zelfs om de stand gelijk te trekken; 3-3. Dat zorgde voor angst en frustraties bij de supporters. Gelukkig voor hen dat de ingevallen Dalfour de winnende treffer maakte en Robinhood de 24ste landstitel bezorgde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina