Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mulo Brokopondo domineert speechcontest

Mulo Brokopondo domineert speechcontest

25/06/2018 03:31 - Merredith Bruce

Van links naar rechts: Martes Weewee, Cherry-Ann Morisson en Tirza Betterson die zaterdag respectievelijk de tweede, eerste en derde prijs wonnen tijdens de speechcontest.

Van links naar rechts: Martes Weewee, Cherry-Ann Morisson en Tirza Betterson die zaterdag respectievelijk de tweede, eerste en derde prijs wonnen tijdens de speechcontest. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Noem het maar déjà vu. Mulo Brokopondo heeft in elk geval weer eens bewezen dat zij spreektalent in huis heeft. Cherry-Ann Morisson en Martes Weewee hebben hun overwinning bij de Brokopondo speechcontest in mei herhaald, maar deze keer op een ander podium: dat van de jongerenorganisaties Ispeak en The Big 5 Foundation zaterdag in de Congreshal. Net als in mei eindigde Morisson als eerste en Weewee - nu zichtbaar teleurgesteld - weer als tweede. Hij had het graag willen goedmaken door als eerste te eindigen.

"Wanneer het leven je iets geeft, moet je ermee leren omgaan", probeerde hij zichzelf te troosten toen de Ware Tijd hem sprak. Morisson daarentegen was niet helemaal verrast. "Ik had het wel een beetje verwacht, want ik heb hard mijn best gedaan", klonk het overtuigd. Tirsa Betterson van de Anton Leeuwinschool is met haar toespraak over racisme op de derde plaats geëindigd. De vijftienjarige Morisson hield een gepassioneerd en confronterend betoog over de schadelijke gevolgen van klimaatsverandering.

Het viel daardoor bijna niet op toen ze dicht bij de afronding een deel van de tekst vergat. "Together we can save mother earth. Yes we can!", sloot ze krachtig af. Weewee benadrukte met het thema 'De toekomst van Suriname' vooral de belangrijke bijdrage die jongeren kunnen leveren aan de ontwikkeling van de maatschappij. Ook hij deed dat gepassioneerd. Elke deelnemer heeft een pakket schoolbenodigdheden en een filmkaartje gehad. De winnaar kreeg daarnaast een laptop.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina