Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Watamaleo schiet Suriname naar overwinning

Watamaleo schiet Suriname naar overwinning

26/06/2018 12:06 - Guillano Bruce

Watamaleo schiet Suriname naar overwinning

 

PARAMARIBO - Overvallen door emoties lukte het Gylan Watamaleo eerst bijna geen woord uit zijn keel te krijgen. “Ik moest even bijkomen”, kon hij er naderhand nog om lachen. De pointguard heeft in zijn carriere cruciale shots gescoort maar geen van ze komt in de buurt van die van maandagavond tegen Grenada.

"Deze was voor Suriname" Dankzij een at-the-buzzer basket van Watamaleo boekte Suriname maandag een 69-67 overwinning op Grenada, de tweede overwinning van het gastland in evenveel wedstrijden tijdens de Fiba Americup 2021 Caribbean pre-qualifier. "Ik zag dat ik een shot kon maken voordat the buzzer afging. Het voelde goed toen het mijn hand verliet en het ging er ook in", beschreef Watamaleo de winnende doelpoging. Na een valse start waarbij de nationale mannenbasketbalselectie tegen het einde van de eerste periode al tegen een achterstand van twaalf punten aankeek veerden de Tigri's terug door de stand bij rust 33-33 gelijk te trekken.

Suriname ging aan het einde van de derde periode met 57-53 aan leiding en vergrote die voorsprong in de slotperiode zelf naar acht punten alvorens Grenada met drie opeenvolgende vrijeworpen overtime leek te hebben geforceerd. Insert Watamaleo. De pointguard kreeg de bal met 2.2 seconden te gaan uit een inboundpass dribbelde een keertje en loste nog net voordat de zoemer afging een rake jumper. Hij snakte vervolgens naar adem nadat hij bedolven raakte onder medespelers en feestende supporters die prompt het veld oprenden om de overwinning met hem te vieren. Ondertussen droop Grenada teleurgesteld af."We kwamen terug in de wedstrijd maar verliezen toch door een at-the-buzzer schot. Deze nederlaag gaat lang pijn doen", jammerde Jonathan Williams die de bezoekers met 23 punten leidde achteraf.

Watamaleo is zich er bewust van hoe belangrijk deze overwinning was. "Het voelt goed aan. We raakten onze voorsprong kwijt maar gaven niet op. Dit moet ons meer zelfvertrouwen geven op weg naar de andere wedstrijden." Bondscoach Ludwig Belgrave was het eens. "We hebben fouten gemaakt maar moeten vasthouden op de goede dingen en verder gaan." Niet alleen scoorde Watamaleo de belangrijkste basket maar hij leidde Suriname ook met dertien punten terwijl teamgenoot Xavier Elburg twaalf punten bijdroeg. Williams en Daniel Regis scoorden 23 om 21 punten voor Grenada dat zijn tweede wedstrijd op rij verloor. Overige uitslagen: Antigua-Montserrat 87-66; Barbados-Bermuda 87-78; Guyana-Sint Vincent en de Grenadines 104-102 (double-overtime); Schema vandaag: Sint Lucia-St-Grenada (14:15 uur); Haiti-Montserrat (16:30 uur); Antigua-Barbados (18:45 uur); Suriname Sint Vincent en de Grenadines (21:00 uur).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina