Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalselectie in overtime naar derde zege

Basketbalselectie in overtime naar derde zege op rij

27/06/2018 17:33 - Guillano Bruce

Basketbalselectie in overtime naar derde zege op rij

 

PARAMARIBO - Er waren vijf extra minuten voor nodig, maar de nationale basketbalselectie heeft ook zijn derde wedstrijd op rij in de AmeriCup 2018 Caribbean Pre-Qualifier in winst kunnen omzetten. Dinsdagavond kreeg de nationale mannenbasketbalselectie in een thriller Saint Vincent en de Grenadines na verlenging klein: 88-86.

"Ik miste die bal op het einde nog, maar we bleven vechten en het wierp in overtime zijn vruchten af", aldus aanvoerder Sergio de Randamie die in de slotseconden van reguliere speeltijd op de valreep een lay-up miste.De Randamie mocht vooral zijn teamgenoten Earvin de Randamie en Gylan Watamaleo danken dat die aan het einde van de wedstrijd die misser goedmaakten.

Het duo was verantwoordelijk voor acht van de elf punten van Suriname in overtime. Watamaleo, die in de vorige wedstrijd tegen Grenada nog een at-the-buzzer game-winner scoorde was in de eindfase van reguliere speeltijd opnieuw belangrijk met een koelbloedige driepunter die de stand 77-77 gelijktrok, terwijl de bijdrage van De Randamie in de verlenging eveneens cruciaal was.

"Het moment de coach mij vroeg in de wedstrijd te gaan wist ik wat ik moest doen: hard verdedigen en elke kans die ik kreeg om te scoren, benutten", aldus Earvin De Randamie die in de slotfase van de wedstrijd een cruciale offensieve fout afdwong, met zijn verdediging een half court violation van Saint Vincent en de Grenadines afdwong en een lay-up scoorde.

Toch kwam de grootste bijdrage van Dancell Leter. Nadat hij de vorige wedstrijd sukkelde nam Leter de nationale selectie met een indrukwekkende double-double van 33 punten en negentien rebounds bij de hand. Het hielp dat bij Saint Vincent en de Grenadines Philil Lawrence-Ricks halverwege de vierde quarter vanwege zijn vijfde persoonlijke fout eruit moest.

De forward was met 26 punten een doorn in het oog van Suriname, evenals teamgenoot Chrisford Telesford die 29 punten scoorde maar in overtime hulp tekort schoot. "We hebben alles gegeven in de verlenging. Het feit dat Ricks eruit ging heeft ons pijn gedaan, maar het is niet anders. Suriname was de betere ploeg vanavond en heeft verdiend gewonnen", merkte een teleurgestelde Telesford achteraf op.

Overige uitslagen: Grenada-Saint Lucia 73-69; Haiti-Montserrat 110-50; Antigua-Barbados 62-55.

Schema vandaag: Saint Vincent en de Grenadines-Sint Lucia (14:15 uur); Antigua-Haiti (16:30 uur); Berbuda-Montserrat (18:45 uur); Suriname-Guyana (21:00 uur).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina