Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Het maakt niet uit wie onze tegenstander is’

‘Het maakt niet uit wie onze tegenstander is’

29/06/2018 16:58 - Guillano Bruce

‘Het maakt niet uit wie onze tegenstander is’

 

PARAMARIBO - Suriname komt vrijdagavond in de halve finale van de Fiba AmeriCup 2021 Caribbean Pre-Qualifier niet meer uit tegen Haïti. Antigua en Berbuda is om negen uur de tegenstander in de Anthony Nesty sporthal. Haïti werd uit de semifinale gehaald nadat de Fiba ontdekte dat het met acht ongerechtigde spelers aan het toernooi deelnam.

Suriname, die achter Guyana tweede eindigde in poule-A is klaar voor de wedstrijd tegen Antigua en Berbuda. "We hebben ook vernomen dat we niet meer tegen Haïti uitkomen maar het maakt voor ons niet uit wie onze tegenstander is. We hebben ons goed voorbereid en we gaan voor de overwinning", aldus bondscoach Ludwig Belgrave van de nationale mannenbasketbalselectie. 

Na vier wedstrijden op rij had Suriname donderdag een rustdag. Het gastland won achtereenvolgens van Saint Lucia (80-61), Grenada (69-67) en Saint Vincent en de Grenadines (88-86, overtime).  Woensdag verloor de nationale selectie met 83-72 van Guyana, mede door de vermoeidheid die haar tol begon te eisen. "Als we dinsdag een rustdag hadden gehad, was deze wedstrijd anders afgelopen", zei Belgrave na het duel met Guyana. 

Het team krijgt vrijdagavond (vanavond) de gelegenheid de nederlaag van woensdag goed te maken en zich te plaatsen voor de finale van zaterdagavond om negen uur. "Het was mooi om te zien hoe de fans ons die power gaven de afgelopen dagen, maar we hebben jullie steun in deze fase van het toernooi meer dan ooit nodig", moedigt aanvoerder Sergio de Randamie het publiek aan om zowel vrijdag als zaterdag naar 'NIS' te komen. De andere halve finale vindt vrijdagavond om kwart voor zeven plaats en gaat tussen Guyana en Barbados.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina