Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘De jongens hebben echt alles gegeven’

Pijnlijk verlies Suriname tegen Antigua en Barbuda

30/06/2018 07:59 - Guillano Bruce

Pijnlijk verlies Suriname tegen Antigua en Barbuda

 

PARAMARIBO - Aangeslagen verlaten de spelers en coaches van Suriname het speelveld in de Anthony Nesty Sporthal. De kansen lagen daar, maar Suriname moet de finale in de Fiba AmeriCup 2021 Caribbean Pre-Qualifier aan zich voorbij laten gaan.

De mannenbasketbalselectie begon uitstekend maar trok vrijdagavond in de halve finale aan het kortste eind tegen Antigua en Barbuda: 73-76. "De jongens hebben echt alles gegeven", zegt de terneergeslagen bondscoach Ludwig Belgrave tijdens de persconferentie na de wedstrijd. "Maar in sport kan er maar één team winnen. Wij hebben ons uiterste best gedaan maar vanavond was Antigua en Barbuda de betere ploeg."

Het verschil tussen de twee teams was niet groot. Sterker nog: Suriname gaf met zijn spel in de eerste quarter een indicatie dat het zaterdagavond de finale zou spelen tegen Guyana, dat eerder op de dag in de andere halve finale van Barbados won. De thuisploeg stond na tien minuten voor met 27-18, maar daarna ging de Surinaamse storm helemaal liggen. In de tweede speelperiode kwam de nationale selectie tot slechts zes punten waarvan vijf in de laatste twee minuten. Bij rust stond Suriname met 33-36 achter. 

Na rust kwam de Surinaamse motor weer op gang. Het team begon de tweede helft met een 7-2 run, nam met ruim twee minuten gespeeld in het derde kwart het voortouw en eindigde de periode met een voorsprong van 55-50. Ook in de vierde quarter zette het kat-en-muisspel tussen de twee teams zich voort. Suriname stond halverwege de slotperiode nog met vijf punten voor, tot Antigua en Barbuda na twee vrije worpen van Cohen Jr. Zantaya Desouza met vier minuten te gaan weer op voorsprong kwam.

Het eiland raakte die voorsprong niet meer kwijt al kwam Suriname in de slotseconden heel erg dichtbij. Nadat Gylan Watamaleo met een threepointer de achterstand naar twee punten verkleinde, faalde Dancell Leter - met 28 punten inclusief een machtige dunk in het eerste kwart over twee verdedigers een doorn in het oog van Antigua en Barbuda - met vijftien seconden te gaan bij een fastbreak nog net een lay-up te benutten en de stand gelijk te trekken. "Frustratie", beschreef Leter zijn gevoelens na die cruciale misser.

Desouza tilde met 2,7 seconden te gaan middels één uit twee vrije worpen het gat naar drie punten waarna een time-out van Belgrave volgde. Die leverde niet het gewenste resultaat op: een inboundpass van Xaviro van Ams ging verloren en de spelers en coaches van Antigua en Barbuda konden een feestje bouwen op het veld. "We hadden onze handen vol aan Suriname maar de winst is binnen", aldus bondscoach John Specia naderhand.

Safiero Fraser droeg zeventien punten bij terwijl Gylan Watamaleo en Van Ams elk elf punten scoorden. Desouza leidde Antigua en Berbuda met veertien punten. Suriname speelt zaterdagavond om kwart voor zeven in de strijd om het brons tegen Barbados waarna Antigua en Berbuda om negen uur in de finale uitkomt tegen Guyana.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina