Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SBB stuit export illegaal hout

SBB stuit export illegaal hout

01/07/2018 04:12 - Ivan Cairo

SBB stuit export illegaal hout

 

PARAMARIBO - Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is de afgelopen dagen gestuit op pogingen om hout illegaal te exporteren. Woensdag zijn bij een verrassingsactie te Moengo, medewerkers van een houtexporteur op heterdaad betrapt bij het beladen van een aantal containers.

Vrijdag zijn bij een ander geval aan de OostWestverbinding drie opleggers met boomstammen staande gehouden door boswachters. Bij controle bleek het in beide gevallen om houtblokken te gaan die niet gecontroleerd waren en geen keuringslabels hadden. Vermoed wordt dat dit slechts een onderdeel is van de illegale export van hout die op grote schaal plaatsvindt en mogelijk al geruime tijd gaande is. De SBB-leiding doet geen mededelingen in verband met het onderzoek.

Bronnen in de houtsector zeggen dat medewerkers van SBB woensdag in Marowijne tijdens een zogenoemde invalscontrole op de illegale praktijken zijn gestuit. Toen de beladers door hadden dat ze waren betrapt, zijn ze gestopt met hun activiteiten. Toen zij door het SBB-personeel werden geconfronteerd bleek bij een voorlopige controle dat vier van de vijf containers al waren volgeladen. Een nadere inspectie heeft uitgewezen dat geen van de veertig boomstammen door SBB gekeurd was voor export of voorzien van labels. Ook ontbrak elke informatie zoals vereistis. De lading is vrijdag in beslag genomen en de overtreder wacht een fikse boete.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina