Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname verliest strijd om brons

Suriname verliest strijd om brons

01/07/2018 13:11 - Guillano Bruce

Suriname verliest strijd om brons

 

PARAMARIBO - Na het verlies in de halve finale is het Suriname ook niet gelukt brons in de wacht te slepen in de Fiba AmeriCup Caribbean Pre-Qualifier. Het gastland ging zaterdagavond in de troostfinale van het regionaal basketbaltoernooi voor mannen in verlenging ten onder tegen Barbados: 81-75.

Bondscoach Ludwig Belgrave schoof zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Van alle wedstrijden die we hebben gespeeld ben ik het meest teleurgesteld over deze", aldus de oefenmeester. "Nadat we de halve finale hadden verloren hadden we verwacht het toernooi toch nog met een prijs af te sluiten maar het is ons niet gelukt. In tegenstelling tot de vrijdagavond bij de pijnlijke nederlaag tegen Antigua en Barbuda was de Anthony Nesty sporthal zaterdag niet zo druk bezet. Voor een redelijk opgekomen publiek slaagde Suriname er weliswaar bijna in de troostprijs te winnen.

Het kampioenschap ging naar Guyana. Het westerbuurland won later op de avond in de finale met 83-70 van Antigua en Barbuda. "Deze zege betekent veel voor ons land. Hopelijk inspireert het deze maar ook de volgende generatie en is het een sein voor onze overheid om meer te investeren in sport in het algemeen en basketbal in het bijzonder", aldus bondscoach Junior Hercules.

Stanton Rose, die in de eindstrijd uitblonk met 23 punten en zeven assists werd uitgeroepen tot MVP van het toernooi.  Rose hoorde ook bij het All-Star team van de vijf beste spelers van het toernooi. Ook Leter werd in dat team gekozen. Overige uitslagen:Montserrat-Berbuda 57-47 (7e/8e plaats); Sint Vincent en de Grenadines-Grenada 82-68 (5e/6e plaats);

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina