Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PLO heeft SRD 1,4 miljoen nog niet verantwoord

PLO heeft SRD 1,4 miljoen nog niet verantwoord

06/07/2018 00:03 - Gilliamo Orban

PLO heeft SRD 1,4 miljoen nog niet verantwoord

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Wij hebben nog niets vernomen van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO).” Joyce Blokland, directeur van Transport en Communicatie, antwoordt op de vraag of de PLO een aannemelijke verklaring heeft voor de SRD 1,4 miljoen die eerder niet verantwoord kon worden. Het gaat om een deel van de ontvangen subsidie van het derde kwartaal van 2017.

De overheid maakt subsidie over naar de PLO, die op haar beurt de bushouders moet betalen. Blokland zei eerder dat Robby Boedhoe, die belast is met de financiële administratie van de PLO niet kan uitleggen waar de SRD 1,4 miljoen naar toe is. Ze wilde toen ook niet zeggen of de zaak naar fraude riekt, maar wachtte op PLO-voorziter John Mahadewsingh, die in het buitenland was. Hij is intussen terug maar was niet bereikbaar voor commentaar. Zowel zijn ondervoorzitter John Biffé als penningmeester Robby Boedhoe verwijst voor opheldering naar hem.

Blokland zegt dat de uitleg waar de PLO om gevraagd is nog niet aan een tijdslimiet is gekoppeld. Als de lijnbushoudersorganisatie niet in staat is het geld te verantwoorden, zal de minister moeten besluiten wat er gebeurt. De PLO heeft nog geen subsidie ontvangen over het eerste en tweede kwartaal van 2018. Blokland stelt uit dat eerst schriftelijk moet worden aangetoond aantonen aan wie allemaal subsidie van het laatste kwartaal 2017 is uitbetaald. Dat geld heeft de belangenorganisatie vorige maand ontvangen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina