Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister hoopt op herstart centrum zelfmoordpreventie

Minister hoopt op herstart centrum zelfmoordpreventie

08/07/2018 00:02 - Merredith Bruce

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Minister Antoine Elias van Volksgezondheid hoopt dat de verantwoordelijke personen voor het sluiten van het Mind Console Center voor het voorkomen van zelfmoord op het besluit terugkomen. Er wordt alle moeite gedaan om het centrum open te houden. “Al is het met krappe middelen”, zegt de minister tegen de Ware Tijd.

Het centrum heeft zijn dienstverlening per 1 juli stopgezet. Dat had stichting Swarnapath waaronder het fungeerde een week daarvoor al aangekondigd. Swarnapath had eerder al waarschuwingsbrieven gestuurd naar het ministerie waarin gewezen werd op de dreigende stopzetting van de dienstverlening als gevolg van uitgebleven subsidie.

De gehuurde werkruimte aan de Jagernath Lachmonstraat is ontruimd en de website van de stichting is uit de lucht gehaald. Het centrum heeft sinds januari geen subsidie ontvangen, ondanks goedkeuring van de begroting en het raadsvoorstel daartoe. Hoewel Elias hoopt dat deze "cruciale dienstverlening" wordt gecontinueerd, is het koffiedik kijken of dat inderdaad zal gebeuren.

"Ik moet het geld bij mijn collega van Financiën zien los te krijgen en daar doen wij alle moeite voor. We hopen dat er toch een oplossing komt", zegt de minister. Zijn hoop schijnt ijdel te zijn, getuige de reactie van parlementariër Dew Sharman die lid was van het bestuur van de stichting. "Omdat we geen personeel meer hebben, zal een herstart op korte termijn niet mogelijk zijn", zegt Sharman.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina