Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Nieuwe start

COMMENTAAR: Nieuwe start

09/07/2018 12:00

COMMENTAAR: Nieuwe start

 

PARAMARIBO - KORT NA DE overeenstemming met Dean Gorré om voor de duur van twee jaar alle selecties bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) te trainen, een opleidingstraject uit te zetten en de organisatorische poot te ondersteunen, lag de informatie op straat in Nederland. De Nederlandse media stonden er bol van.

SVB-voorzitter John Krishnadath waste tegenover de Ware Tijd zijn handen in onschuld over het 'uitlekken' van het nieuws nog vóór zijn organisatie het bericht via officiële kanalen naar buiten had gebracht. "Wij waren zelf verbaasd daarover. Het was niet de bedoeling dat de informatie op deze manier naar buiten werd gebracht", zei hij tegen de redactie.

Krishnadath wilde niet met een beschuldigende vinger naar het kamp van de 'nieuwe' bondscoach wijzen. Maar de affiniteit van de Nederlandse media met Gorré, ex-speler van enkele top Nederlandse clubs, is begrijpelijk. Het is de bedoeling om mooie sier te maken met een trainer, wel van Surinaamse afkomst maar in Nederland gevormd. Daar is niks mis mee.

In elk geval kijkt de gemeenschap belangstellend uit naar het document waarin Gorré uitlegt wat hij de komende twee jaar denkt te zullen doen. Belangrijk bij zo een beleid is een plan van aanpak. Van Gorré, met een bagage aan ervaring, mag een gedegen aanpak worden verwacht. Een goede startpositie voor de nieuwe bondscoach kan zijn om verloren terrein in de regio terug te winnen en van daaruit verder te bouwen. Zonder een gevoel van pessimisme te wekken moet ervan uit worden gegaan dat WK-voetbal voor Suriname ook de komende jaren te hooggegrepen is. Echter, onze plaats in de regio terugwinnen moet wel kunnen.

Overigens, door een woordvoerder in dienst te nemen die presentator is bij een bepaald medium, werkt de SVB 'voortrekkerij' van dat medium in de hand. Een ander moment van geen besef hebben over de rol van de media, is het verloop van gesprekken met Regillio Simons, ook een Nederlander van Surinaamse afkomst. Hij solliciteerde als bondscoach zonder dat op een behoorlijke manier door het bondsbestuur mededelingen zijn gedaan over afloop van de gesprekken. De redactie heeft contact opgenomen met Simons en uit zijn schriftelijke reactie bleek dat de SVB niet heeft gereageerd op voorstellen voor een finalegesprek en besluit.

Een pijnlijke ervaring van een simpele fatsoensnorm is de onpersoonlijke manier waarop Roberto Gödeken als bondscoach zonder een aanzegging, mondeling noch schriftelijk, aan de kant is geschoven. Dit is de manier waarop met Surinaams kader wordt omgegaan. En dan gaan we straks steen en been klagen wanneer Surinamers zich niet beschikbaar stellen voor functies of hun heil elders zoeken. Maar de schuld ligt dan geheel bij besturen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina