Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM leed verlies van US$ 3 miljoen

SLM leed verlies van US$ 3 miljoen

09/07/2018 10:54 - Armand Snijders

SLM leed verlies van US$ 3 miljoen

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft in het boekjaar 2017-2018 ongeveer drie miljoen US dollar verlies geleden. Dit, in tegenstelling tot de drie maanden geleden door scheidend directeur Robbi Lachmising uitgesproken verwachting dat het staatsbedrijf voor het eerst in jaren break-even zou draaien of zelfs een kleine winst zou boeken.

Het verlies wordt tegenover de Ware Tijd bevestigd door president-commissaris Jimmy Rosheuvel. "Maar het roer is inmiddels omgegooid en er wordt hard aan getrokken om de SLM winstgevend te maken, met een zichtbare verbetering van de kwaliteit van de service." Vandaag (maandag) gaat Gerard Lau aan de slag als directeur, Steve Silos is de nieuwe financieel directeur. Zij zijn voorgedragen door de Raad van Commissarissen en hun benoeming werd goedgekeurd door de aandeelhouders.

Lau neemt de plaats in van Lachmising. Diens contract werd drie maanden geleden niet verlengd nadat tal van misstanden die onder zijn leiding plaatsvonden, via de Ware Tijd aan het licht waren gekomen. De problemen die de SLM de laatste maanden heeft gehad met vliegtuigen, hebben er mede toe bijgedragen dat het bedrijfsresultaat negatief is uitgevallen. Volgens Rosheuvel zijn die problemen vooral ontstaan omdat er in de afgelopen anderhalf jaar te laat beslissingen zijn genomen over modernisering van de regionale vloot.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina